Vi är två bröder – Lars-Gunnar och Per-Anders Fransson som båda har lång och gedigen erfarenhet av fönstertillverkning. Per-Anders är utbildad maskinsnickare och har bl.a. jobbat på Elitfönster – en av sveriges största fönstertillverkare. Lars-Gunnar har tidigare arbetat som säljare och i produktionen på Elitfönster och har dessutom drivit eget företag inom försäljningsbranschen.

Tillverkningen av kulturfönster skedde först på Lenhovda Möbel men företaget ansåg inte att tillverkning i så små serier som det då handlade om passade in i deras produktion och lämnade därför över tillverkningen till oss. I augusti 2010 startade vi företaget Kulturfönster i Lenhovda AB, med målet att tillverka fönster på gammalt sätt.

Vi tillverkar fönster, fönsterdörrar och partier till såväl större byggobjekt som till villor och fritidshus på beställning. Vi tillverkar och levererar kundorderanpassat!

Vi finns i Småland i Lenhovda ca 30 km nordost om Växjö. Här har fönster tillverkats sedan 1950-talet då Lenhovda Snickerifabrik (sedermera Elitfönster) specialiserade sig på tillverkning av fönster och fönsterdörrar m.m. Yrkeskunnandet i samhället kring fönster och fönstertillverkning är hög och traditionen lång.

Vi specialtillverkar fönster med inriktning på allmogeprofil till hus i gammal stil och tillverkar efter kundens behov och önskemål.

Med vänliga hälsningar
Lars-Gunnar och Per-Anders

Gamla hus är så vackra med sin charm, sina detaljer och har en själ som inte går att hitta i nyare hus.

Många gamla hus har tyvärr under årens lopp fått sin ursprungliga själ bortrenoverad med nyare stil och material.

Med våra kulturfönster vill vi bidra till att hjälpa dig återskapa den stil som ditt hus ursprungligen byggdes i.

Det viktiga för oss är att det görs på ett passande, miljövänligt och omsorgsfullt sätt, med öga för detaljerna.